Trappistenbier

Geschiedenis van trappistenbier

De geschiedenis van het trappistenbier vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw in Frankrijk. Als gevolg van de strenge regelgeving in Frankrijk moesten de monniken van de abdij Notre-Dame de la Grande Trappe noodgedwongen op zoek gaan naar een andere locatie voor het brouwen van hun bier. Bij hun zoektocht kwamen ze uiteindelijk in Berkel-Enschot uit waar vervolgens het eerste trappistenklooster met trappistenbrouwerij ter wereld is opgericht. We kennen het heerlijke trappistenbier dat hier gebrouwen wordt als La Trappe. Ben je benieuwd hoe het trappistenbier van La Trappe smaakt? Bestel dan snel een bierpakket met dit bier via Bierpakket.nl!

Trappistenbier is altijd abdijbier maar abdijbier is niet altijd trappistenbier…

Uiteraard vind je bij Bierpakket.nl ook de heerlijkste trappisten en abdijbieren. Maar deze wereldberoemde biersoorten zijn niet helemaal hetzelfde. Want alle trippistenbieren zijn wél abdijbieren, maar niet alle abdijbieren zijn trappistenbier. Abdijbieren zijn bieren van hoge gisting die in min of meerdere mate met een kloostergemeenschap verbonden zijn. Het brouwproces kan echter bij een commerciële brouwerij plaatsvinden. Trappist is ook abdijbier maar hierbij duidt de naam op de herkomst van het bier en zijn de regels veel strenger. Het bier moet binnen de muren van een trappistenklooster onder leiding van trappistenmonniken worden gebrouwen en de opbrengsten moeten worden gebruikt voor levensonderhoud van de monniken en onderhoud van het klooster. Wat overblijft, dient aan sociale hulp te worden besteed.

Bierpakket.nl heeft de heerlijkste trappistenbieren

Elke bierliefhebber kent natuurlijk de heerlijke abdij- en trappistenbieren. Twee van de bekendste abdijbieren zijn Leffe en Grimbergen. Deze bieren kennen zowel een blonde als een donkere variant. Op het gebied van trappistenbier zijn er op dit moment tien trappistenbiermerken die aan de regels van de Internationale Vereniging Trappist voldoen en het logo ‘Authentic Trappist Product’ mogen voeren: Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle, Westvleteren, La Trappe, Zundert, Engelszell en Spencer. Ook het grootste deel van deze trappistenbieren kennen meerdere varianten. Via Bierpakket.nl kun je de meeste abdij- en trappistenbieren bestellen en uitproberen. Meteen doen dus!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *