Speciaal bier

Welkom in de wereld van speciaalbier!

Speciaalbier wordt in snel tempo steeds populairder. Meer en meer mensen ontdekken de veelzijdigheid en complexiteit die speciaalbier in zich heeft. Veel speciaalbieren zijn dan ook afkomstig van kleinschalige brouwers die tijdens het brouwproces een geheel eigen smaak en uniek karakter aan hun brouwsel meegeven. De bekendste speciaalbieren komen onder andere uit Nederland, België, Duitsland, Amerika, Engeland en Tsjechië. Bij Bierpakket.nl kun je uit de meest uiteenlopende pakketten met speciaalbier kiezen. Wij stellen deze bierpakketten speciaal voor jou samen met de hulp van echte bierliefhebbers en bierkenners. Kies dus snel jouw favoriete pakket en geniet!

Wat is er nu zo speciaal aan speciaalbier?

Speciaalbier is in elk geval op een andere manier gebrouwen dan ‘gewone’ pilsener en wijkt ook af in smaak of kleur. Er is dan ook een grote variatie aan biersoorten waarbij we bittere bieren, zoete bieren, zure bieren en kruidige bieren onderscheiden. Het is zelfs mogelijk om een zout of ziltig bier te drinken! Daarbij kan de combinatie van het alcoholpercentage, de kleur, de volheid, de helderheid en de temperatuur waarop het speciaalbier het beste gedronken wordt per speciaalbier verschillen. Er is dus voor elke smaak en voorkeur wel een speciaalbier. Bekijk snel onze bierpakketten en ontdek wat jouw lievelingsbier is!

Waar let je nog meer op bij speciaalbier?

Naast de bovengenoemde kenmerken is ook de manier van gisting van belang bij een speciaalbier. We kennen namelijk ondergistende, bovengistende en spontaan gistende speciaalbieren. De populairste ondergistende bieren worden voornamelijk in Nederland, België, Duitsland en Tsjechië gebrouwen. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijk bockbieren die verkrijgbaar zijn. Bovengistende bieren zijn typisch voor de Engelse en Belgische biercultuur. Deze speciaalbieren zijn geliefd om hun traditie en kwaliteit. Voorbeelden zijn amber bier, stout bier, trappistbier en tarwebier. Oorspronkelijk waren alle bieren van spontane gisting maar tegenwoordig wordt deze manier van gisting eigenlijk alleen nog in Brussel en omgeving gebruikt voor diverse soorten Lambiek, Geuze en fruitbier. Een hoop keuze dus. Kun jij daarom wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een bierpakket met speciaalbier? Bel of mail ons dan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *