Belgisch bier

Belgisch bier

België heeft een eeuwenoude en bijzonder rijke biercultuur met een grote diversiteit aan biersoorten. De wortels van het bierbrouwen gaan zelfs terug tot aan de middeleeuwen! België kent dan ook een aanzienlijk aantal grote en kleine brouwerijen die elk hun eigen specialiteiten hebben. Vooral trappisten en abdijbieren is Belgische bier ddat over de hele wereld beroemd is en bijzonder populair onder bierliefhebbers zijn. Maar we hebben natuurlijk nog veel meer heerlijk Belgische bier die je zeker een keer geproefd moet hebben. Neem dus snel een kijkje in onze shop en verwen jezelf of een ander met één van onze fantastische bierpakketten!

Bierpakket.nl heeft een ruime selectie aan Belgisch bier

België heeft een hoog aantal lokale biersoorten. Er zijn dan ook honderden Belgische bieren die allemaal hun specifieke smaak en eigenschappen hebben. Vaak worden er naast water, hop en mout ook andere ingrediënten gebruikt zoals kruiden en vruchten. België kent dan ook vele soorten fruitbieren waarvan kriek misschien wel de bekendste is. Maar ook voor wie niet van fruitbieren houdt, zijn er onder de Belgische bieren vele pareltjes te vinden! Van licht tot zeer zwaar. Bij Bierpakket.nl hebben we onder andere Belgisch witbier, Vlaams bruin, saison, lambiek en trappisten- en abdijbier. Kijk maar eens in onze shop onder de categorie Belgische bieren!

Kies jouw favoriete Belgische bieren!

Hoe weet je nu wat jouw favoriete Belgische bieren zijn? Dat is toch vooral een kwestie van proeven! Daarbij is het goed om te weten dat alleen (kunstmatig) gezoete fruitbieren en enkele van de zeer zware bieren echt zoet zijn. De meeste andere Belgische bieren hebben een combinatie van zoet en bitter. Maar natuurlijk heeft Bierpakket.nl ook lichtzurige tot zurige Belgische bieren voor je. En ben je een fan van bitter? Dan zijn een aantal van de Belgische bieren uit Wallonië een aanrader! Overigens geven je per telefoon of e-mail graag advies over onze bieren. Zo maak je altijd een geslaagde keuze!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *